Milliós kár

2024.01.02. 11:12

Rézalkatrészt lopott ki a siófoki cégtől egy raktáros

A munkakörét kihasználva okozott 2,7 millió forint kárt az őt foglalkoztató cégnek egy raktáros, aki egy Siófokon működő autóipari beszállítónál dolgozott.

Kovács Gábor László

2022 szeptembere és 2023 márciusa között a munkaköre adta lehetőséget kihasználva heti szinten lopott sárga rézből készült fém alkatrészeket a gyárból úgy, hogy azokat a táskájába rejtette, majd a munkaidő végeztével lakására vitte. Miután a lopott áruból összegyűlt egy nagyobb mennyiség, egy környékbeli fémátvevő telephelyen adta le. Összesen 26 vételi jegyen tett a kereskedő előtt valótlan tartalmú nyilatkozatot az általa értékesített fémáru tulajdonjogára vonatkozóan, ezért hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt is felelnie kell. A férfi több mint 300 kilogramm tömegű rézalkatrészt lopott ki a gyárból. 

A Siófoki Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és más bűncselekményekkel vádolja és a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfi ellen végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában