Tragédia

2024.02.22. 10:39

Hiába ment érte mentőhelikopter, meghalt a barcsi csecsemő

Váratlan, megdöbbentő csecsemőhalál rázta meg a határ menti települést, a tragédia híre a legnagyobb közösségi oldalon terjed, szerkesztőségünk figyelmét is így hívták fel rá.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Január 19-én hajnalban történt a haláleset, méghozzá az újszülött otthonában. Reggel vették észre a hozzátartozók, hogy a kisfiú nem lélegzik, az éjszaka elhunyt. Azonnal hívták a mentőszolgálatot, a riasztás után mentőhelikopter érkezett a helyszínre, és megpróbálták a újraéleszteni a két hónapos csecsemőt, de nem jártak sikerrel. Nagy fájdalmukban a rokonok az interneten az édesanya, egy 22 éves nő szemére hányták, hogy felelős lehet a halálesetért, még azzal is meggyanúsították, hogy tudatmódosító szer hatása alatt szoptatott, és ez okozhatta a tragédiát. Ennek azonban ellentmond az, hogy biztos forrásból arról értesültünk, hogy tápszerrel táplálták a csecsemőt, vagyis nem szoptatta a fiatal édesanya. Úgy tudjuk, hogy az elsődleges orvosszakértői vélemény bölcsőhalált állapított meg. Megkérdeztük az esetről a rendőrséget. A barcsi csecsemő halála kapcsán idegenkezűség, illetve bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a Barcsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, válaszolta kérdésünkre a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában