Ügyészség

2024.02.06. 12:32

Ingyen akart hozzájutni a borotvapengékhez, hogy ismerőseit lehúzza pénzel, most elkapták az áruházi szarkát

Egy ötvenes éveiben járó férfi nagy tételben akart borotvapengéket lopni egy áruházból, hogy azokat munkatársai és ismerősei között értékesítse.

Kovács Gábor László

Fotó: Bing Ai

2024 januárjában egy kaposvári üzletben az  elhatározásának megfelelően az egyik borotvamárka nyolcas kiszerelésű változatából 5 csomag, míg az ötös kiszerelésű változatából 7 csomag pengét rejtett a nála lévő szatyorba, majd néhány egyéb áru kifizetése után megpróbált távozni az áruházból, azonban a biztonsági kapu jelzett. Az áru értéke 150 ezer forint volt. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették az áruházi szarkát, aki a bűncselekmény elkövetésekor egy korábbi lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt.  A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat ellene, és bűncselekmény elkövetésétől számított három napon belül, az őrizet tartama alatt gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően 80 nap elzárásra ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában