Somogyi tűzoltók

2024.02.12. 15:58

Két házi kedvencet is megmentettek tűzoltók

Harmincegy alkalommal riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat. Húsz tűzesetnél és tizenegy műszaki mentésnél avatkoztak be az egységek. Baténál a hétvégén négy személyautó ütközött össze, a 61-es utat teljes szélességében lezárták. Ezen kívül három állatmentésnél is segítettek az egységek.

Harsányi Miklós

Fotó: Katasztrófavédelem

Kigyulladt egy családi ház tetőzete a berzencei Szabadság téren. A nagyatádi, a csurgói és a berzencei tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az ingatlan hátsó részének fa födémszerkezete a tűz következtében beszakadt, az épületrész lakhatatlan lett. A család ideiglenes elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. 

– Beizzott a kéményben lerakódott korom egy marcali lakóházban és a tetőtér füsttel telt meg – tájékoztatott hétfőn a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság.  – A város  tűzoltói kitisztították a kéményt és megbontották a gipszkarton burkolatot. Az épület tetőszerkezetét nem érintette a tűz. Az egység átszellőztette a házat, amelynek fűtését elektromos berendezéssel is meg tudják oldani, ezért a nyolc fős családnak nem kellett elhagynia otthonát. 

Összeütközött négy személyautó szombaton Baté külterületén. A műszaki mentés ideje alatt a 61-es főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A balesethez riasztott kaposvári tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyek mindegyikében csak a sofőrök utaztak. A katasztrófavédelem összegzése szerint 13 szabadtéri tűz oltásában vettek részt a hétvégén a somogyi tűzoltók. Így többek közt Kisbárapáti külterületén, ahol mintegy másfél hektáron égett a nádas, a kaposvári  tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt körülhatárolni a tüzet, majd motorfűrészek segítségével a még izzó fákat is kivágták. 

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kigyulladt egy családi ház melléképülete vasárnap a kaposfői Kossuth Lajos utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy hetven négyzetméteres építmény, amikor a kaposvári tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, alig egy óra alatt sikerült megfékezni a lángokat, amelyek a főépület tetőszerkezetére nem terjedtek át.

Fotó: Katasztrófavédelem

Árokba csúszott és az oldalára borult egy személyautó vasárnap délelőtt, Kelevíz közelében, a 68-as főúton. A marcali  tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység áramtalanította, majd kerekeire állította a gépkocsit. Tűz keletkezett vasárnap este egy babócsai családi házban, a Kossuth utcában. A padló gyulladt meg a kályha előtt az egyik szobában. A barcsi hivatásos tűzoltók két gázpalackot is kihoztak az épületből, és eloltották a tüzet, amely a ház többi helyiségére nem terjedt tovább. 

 

– Az elmúlt három nap statisztikájában három állatmentés is szerepel: Ráksiban egy tizenkét méter mély kútból hoztak fel a tűzoltók egy macskát – közölte a somogyi katasztrófavédelem. – Kőröshegyen egy szarvas akadt fenn a villanypásztoron, amelynek mentését a helyi önkéntes tűzoltók drótvágóval megkezdték, majd az állatnak sikerült kiszabadulnia. Marcaliban egy két méter mély gödör fogságába esett kutyát mentettek meg a város hivatásos tűzoltói. 

Fotó: Katasztrófavédelem

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában