Riasztások

2024.02.26. 15:59

Kigyulladt egy mozdony kabinfűtő egysége Barcson

A somogyi tűzoltókat a hétvégén a nyolc tűzeseten kívül öt műszaki mentéshez riasztották.

Harsányi Miklós

Kigyulladt egy autó Balatonfenyvesen

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Egy nyolcadik emeleti lakásban szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő a kaposvári Berzsenyi utcában. Az érzékelő adataiból magas szén-monoxid-koncentrációt lehetett kiolvasni, így a tűzoltók kéményseprőt és a gázszolgáltató szakembereit hívták a helyszínre. 
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint egy mozdony kabinfűtő egysége gyulladt ki, a barcsi vasútállomáson. A mozdonyvezető a tüzet egy porral oltó tűzoltó készülékkel eloltotta, a város tűzoltói visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.
Egy családi ház alagsorában jelzett a szén-monoxid-érzékelő marcali Kazinczy Ferenc utcában. A helyi tűzoltók méréseket végeztek és kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét. A lakók nem sérültek meg, időben elhagyták az ingatlant.
– Egy hektáron égett az aljnövényzet és a gaz Bárdudvarnok zsippói részén – közölte a katasztrófavédelem. – A kaposvári tűzoltók kéziszerszámokkal körülhatárolták és eloltották a lángokat. Lábodra is szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, ahol a barcsi egység kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltotta a fél hektáron pusztító tüzet. 
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Balatonfenyvesen, a Vörösmarty utcában. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat és megszüntették a veszélyt.

Kigyulladt egy autó Balatonfenyvesen 
Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában