Sérülés

2024.02.27. 09:14

Összetörte magát az övet nem használó utas a balesetben

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásával vádol egy kaposvári autóst, aki egy meggondolatlan előzéssel okozott súlyos balesetet.

Kovács Gábor László

A huszonéves férfi 2023 májusában Szigetvár irányából Kaposvár felé haladt az általa vezetett autójával. Három utast szállított, köztük a biztonsági övet nem használó sértettet, aki a hátsó üléssor közepén, a két első ülés közé behajolva ült, és mobiltelefonjával felvételt készített. Miután a sofőr kikanyarodott a főútra, utolért egy autót, amit elkezdett megelőzni, azonban amikor a két autó már egymás mellett haladt, az ellentétes forgalmi sávban megjelent egy másik kocsi.

A férfinak már nem volt helye, hogy a megelőzni szándékozott autó mögé visszatérjen, de megkísérelte befejezni a manővert, azonban a visszasoroláskor összeütközött a másik autóval. A vádlott elvesztette az irányítást a gépkocsija felett, lesodródott az útról. A jármű a partoldalba csapódott, majd a tetején átfordulva az árokban a kerekein állt meg. A baleset résztvevői könnyű sérüléseket szenvedtek, kivéve a biztonsági övet nem használó sértett, akinek eltört az ágyéki csigolyája, a combcsontja és a szegycsontja. Súlyos sérülései maradandó fogyatékossággal gyógyultak. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az autóvezető ellen felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában