Fotók és videó!

2024.03.22. 12:48

Nádas, aljnövényzet is égett Somogyban szinte egy időben

Alig egy óra leforgása alatt négy tűzesethez is riasztották a somogyi tűzoltókat csütörtökön.

Harsányi Miklós

 – A Somogyszentpál településtáblánál ég valami, az erdő szélénél – jelentette be egy telefonáló. Egy szemétkupactól indult a tűz, de sem az erdőt, sem a lakott területet nem érte el a marcali tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően. Mintegy hatszáz négyzetméteren égett le a száraz aljnövényzet.

A somogyi katasztrófaévdelem azt is közölte:  27 perccel az előző bejelentés után ismét a tűzoltók segítségét kérték, mert Bálványos külterületén lángolt a nádas. A tüzet a kőröshegyi önkéntes és a siófoki hivatásos tűzoltók fékezték meg, de a közel öt hektáros terület több mint a fele így is leégett. 

– Szentgáloskér külterületén egy földes út mellett égett az aljnövényzet – közölték. – A helyieknek sikerült eloltani a tüzet a kaposvári tűzoltók kiérkezése előtt. A sérsekszőlősi elágazónál egy arra járó is a nagy füstre lett figyelmes, a tűz a település külterületén emésztette a nádast. A tabi  tűzoltók gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt, ahol puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fojtották el a tüzet.

Fotó: Tab ÖTP

 

A katasztrófavédelem nyomatékosan arra is felhívta a figyelmet:  a szabadtéri égetéssel kapcsolatosan főszabály, hogy tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabály külön megengedi! Háztartási hulladékot ( többek közt műanyagot, gumit) égetni sem belterületen, sem külterületen nem szabad, még tüzelő- és fűtőberendezésben elégetni is tilos! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában