Erőszak

2024.03.04. 09:17

Nem engedték házasságot kötni kiskorú barátnőjével, de nem csak mert dúvad volt a férfi

Még csak huszonéves, de már egy életre elég bűne van...

Kovács Gábor László

A Marcali Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel vádol egy huszonéves, büntetett előéletű férfit. A vádlott erőszakos bűncselekmények miatt már a fiatalkorúak fogházát, illetve felnőttként a börtönt is megjárta. 2023 januárjában a marcali buszállomáson bántalmazta barátnője haragosát, akit megrúgott és megütött, mert szerinte tiszteletlenül bánt szerelmével. 2023 júliusában szintén közterületen került konfliktusba egy másik férfival, akit azért ütötte meg, mert az szólt neki, hogy ne hallgasson olyan hangosan zenét. Sőt egy későbbi találkozásukkor újra nekitámadt a sértettnek, akire azért haragudott, mert a korábbi esetről beszámolt a rendőrségnek. A sértett ekkor bemenekült egy szociális intézménybe, ahol a segítségére siető családsegítő megkísérelte lecsitítani a fenyegetőző vádlottat, aki erre életveszélyesen megfenyegette.

A vádlott később is összetűzésbe közfeladatot ellátó hivatalos személyekkel, mert amikor a kiskorú barátnőjének elrendelték az átmeneti nevelésbe vételét, többször bement a gyámügyeseket fenyegette, hogy szüntessék meg a gyermekvédelmi intézkedést, illetve engedélyezzék, hogy a kiskorú lánnyal házasságot kössön. A marcali nyomozók végül 2023 szeptemberében őrizetbe vették a vádlottat, aki később ügyészi indítvány alapján letartóztatásba került. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a különös visszaesőnek minősülő férfit ítéljék börtönbüntetésre, és tiltsák el a közügyektől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában