Eredmény

2024.03.07. 13:22

Somogy: alapfokú tűzoltó végzettséget szereztek az önkéntes tűzoltók

Törökkoppányi, fonyódi, karádi, kőröshegyi, tabi és balatonboglári önkéntesek mellett, a Siófoki Kórház helikopter leszállójának biztonsági szolgálata is jelentkezett a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség legutóbbi negyven órás tűzoltó alaptanfolyamra.

Harsányi Miklós

– Tizennyolc fiatal áldozta fel munkája mellett a hétvégéit arra, hogy elsajátítsa a tűzoltó végzettséghez szükséges alapfokú ismereteket – tájékoztatott csütörtökön a somogyi katasztrófavédelem. – Az elmúlt hetekben megismerkedtek a tűzoltásra vonatkozó szabályokkal, valamint az égéselmélet és oltóanyag ismeret szükséges tudnivalóival. Továbbá megtanulták, milyen védőeszközöket és tűzoltó szakfelszereléseket alkalmazzanak a különböző beavatkozások során, ahogy a szerelési fogásokat is begyakorolták.

Pfeifer Péter tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő készítette fel a csapatot az elméleti és gyakorlati vizsgára. Az alezredes elmondta: a tálcatűz oltásnál is helyt álltak és a szerelési feladatokat is sikeresen teljesítették.  

A vizsgát minden résztvevő kiválóan teljesítette, az erről szóló okleveleket Tompos Gábor tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő adta át a legújabb somogyi önkénteseknek. 

A nagyatádi cérnagyár létesítményi tűzoltói mellett kadarkúti, csurgói, segesdi és mikei önkéntesekkel indult újabb negyven órás tanfolyam Nagyatádon, így erősítve további tizennégy fővel az önkéntességet Somogyban.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában