Eredmény

2024.03.07. 13:22

Somogy: alapfokú tűzoltó végzettséget szereztek az önkéntes tűzoltók

Törökkoppányi, fonyódi, karádi, kőröshegyi, tabi és balatonboglári önkéntesek mellett, a Siófoki Kórház helikopter leszállójának biztonsági szolgálata is jelentkezett a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség legutóbbi negyven órás tűzoltó alaptanfolyamra.

Harsányi Miklós

– Tizennyolc fiatal áldozta fel munkája mellett a hétvégéit arra, hogy elsajátítsa a tűzoltó végzettséghez szükséges alapfokú ismereteket – tájékoztatott csütörtökön a somogyi katasztrófavédelem. – Az elmúlt hetekben megismerkedtek a tűzoltásra vonatkozó szabályokkal, valamint az égéselmélet és oltóanyag ismeret szükséges tudnivalóival. Továbbá megtanulták, milyen védőeszközöket és tűzoltó szakfelszereléseket alkalmazzanak a különböző beavatkozások során, ahogy a szerelési fogásokat is begyakorolták.

Pfeifer Péter tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő készítette fel a csapatot az elméleti és gyakorlati vizsgára. Az alezredes elmondta: a tálcatűz oltásnál is helyt álltak és a szerelési feladatokat is sikeresen teljesítették.  

A vizsgát minden résztvevő kiválóan teljesítette, az erről szóló okleveleket Tompos Gábor tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő adta át a legújabb somogyi önkénteseknek. 

A nagyatádi cérnagyár létesítményi tűzoltói mellett kadarkúti, csurgói, segesdi és mikei önkéntesekkel indult újabb negyven órás tanfolyam Nagyatádon, így erősítve további tizennégy fővel az önkéntességet Somogyban.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában