Ellenőrzés

2024.04.05. 14:33

Félezer autóst szondáztattak meg Kaposváron

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés zajlott Kaposváron és vonzáskörzetében, harminchét szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

Kovács Gábor László

Fotó: Illusztráció!

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. Egy kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá. Az akció ideje alatt a járőrök 481 gépjárművezetőt ellenőriztek, de egy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek emellett az elsőbbség szabályainak megsértése, sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, valamint biztonsági öv használatának hiánya miatt összesen 37 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést három civil gépkocsi és négy járőrautó segítette. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzéseket.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában