Elszámolás

2024.04.11. 13:28

Saját zsebre dolgozott a közös képviselő

Sikkasztással és hűtlen kezeléssel, valamint számvitel rendje megsértésével vádol az ügyészség egy 50 éves közös képviselőt, aki többféle módon kárt okozott az általa képviselt társasháznak.

Kovács Gábor László

LAN_3260.JPG

Fotó: Lang Róbert

A férfi 2010 óta volt közös képviselője az egyik barcsi társasháznak. 2018-ig nem merült fel panasz ellene, ekkor azonban olyan éves elszámolást nyújtott be, mely szerint vízóra hitelesítés címén közel 50 ezer forintot fizetett ki a helyi vízközmű cégnek, holott ilyen szolgáltatást nem vettek igénybe, illetve a 2019-es elszámolással ellentétben 105 ezer forint vízdíj különbözetet sem fizettek ki ténylegesen. A férfi emellett az egyik időközben elhunyt lakótól, illetőleg annak gyermekétől közös költségként átvett 80 ezer forintot sem vételezte be a társasház házipénztárába és bankszámlájára sem, így a vádlott az évek alatt több mint 200 ezer forintot sikkasztott el a társasháztól. Az egyik bérlőtől évekig a korábbi, alacsonyabb összegű közös költséget vette át annak ellenére, hogy annak díját már jóval korábban megemelték, így a társasház bevételtől esett el, míg a számvitel rendje megsértésének bűntette miatt azért kell felelnie, mert a könyvvezetés és beszámolókészítési kötelezettség megszegésével a társasház vagyoni helyzetének áttekintését és ellenőrzését több éven keresztül meghiúsította. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfi ellen pénzbüntetés és a társasházi közös képviselői megbízatástól, mint foglalkozástól történő eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában