Speedmaraton

2024.04.23. 16:02

Több mint 300 gyorshajtót füleltek le Somogyban a rendőrök

Pénteken reggeltől szombat reggelig a Speedmaraton akció keretében a vármegye összes traffipaxát bevetették, hogy a gyorshajtókat lefüleljék.

Góz Lilla

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

Az akció lehetséges helyszíneiről a civilek is tehettek javaslatot. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint a vármegye területén az egy hetes Roadpol Operation Speed akció keretében 333 sebességtúllépővel szemben intézkedtek. A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok, a rendőrségi akció ennek visszaszorítását célozza meg. Az egy hét alatt Magyarország közútjain a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 15 988 esetben intézkedtek a rendőrök. A Speedmaratonon, 24 óra alatt közel nyolcezer sebességtúllépőt mértek be a rendőrök. Ez közel kétezerrel több a tavalyi eredményhez képest. Összesen 837 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1 395 helyszínen 546 443 járművet ellenőriztek, közülük 7 913 lépte túl a megengedett legnagyobb sebességet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában