Saját szakállukra dolgoztak

2024.05.29. 08:26

Elsikkasztotta az erdőt az erdész és a fakitermelő

Sikkasztással vádol egy erdészt, és egy fakitermelést végző vállalkozót, mert másfél millió forint kárt okoztak az erdőgazdálkodónak.

Kovács Gábor László

Fotó: Bing Ai

Az ötvenes éveiben járó férfi csaknem húsz éve dolgozott egy somogyi erdészeti vállalatnál, ahol a munkakörébe tartozott a rábízott területek erdőgazdálkodása, a faanyag kitermelésének ellenőrzése, majd az elszállításának engedélyezése is. Ezt kihasználva többször a ténylegesen kitermelt és elszállított mennyiségnél kevesebbet jelentett a munkáltatójának, míg a különbözetet elvitte. A sikkasztásban 2023 januárjától a vádlott segítségére volt egy kitermelést végző vállalkozó is, akivel abban állapodtak meg, hogy rendszeresen az erdész által leigazoltnál több fát fognak kitermelni, majd a többletet a saját javukra értékesítik.

 Ezzel a módszerrel már az első hónapban több mint ötven köbméter vegyes faanyag árával károsították meg az erdőgazdálkodót.

 A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottak ellen azzal, hogy a bíróság az erdészként dolgozó férfit a foglalkozásának gyakorlásától tiltsa el, egyúttal vagyonelkobzást is rendeljen el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában