Visszatért a helyszínre

2024.05.21. 09:16

Háromszor tört be egy férfi ugyanabba a házba egy nap alatt

Gyorsított eljárásban, lopás miatt állította bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a huszonéves férfit, aki egy nap alatt háromszor tört be ugyanabba a siófoki házba, miközben élettársa figyelt, hogy jön-e valaki.

Kovács Gábor László

A férfi 2024 áprilisának elején kezdte a betörés-sorozatot, ekkor a kerítésen átmászva bement arra a siófoki ingatlanra, ahol korábban dolgozott, és a helyismeretét kihasználva egy kapálógépet vitt el. Később a vádlott már élettársával kiegészülve ment el lopni egy másik siófoki családi házhoz. Ott is a kerítésen keresztül jutott be az udvarra, ahonnan először egy fűkaszát lopott el, miközben élettársa az utcán figyelte, hogy a bűncselekmény elkövetését senki ne zavarja meg. A páros egy órával később ismételten visszament a helyszínre, ekkor a vádlott a garázsból négy festményt hozott el, míg a harmadszor egy 400 ezer forint értékű motorfűrészt emelt el, így összesen 550 ezer forint kárt okozott a sértettnek. A siófoki nyomozók azonban gyorsan azonosították a vádlottakat, mivel a férfi az elsőként ellopott fűkaszát egy olyan embernek akarta eladni, aki abban rögtön felismerte a sértett szerszámát. 

A Siófoki Járásbíróság az őrizetben lévő férfit és a szabadlábon védekező élettársát bűnösnek találta, és a férfit 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a nőt közérdekű munka büntetésre ítélte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában