Élőhely károsítás

2024.05.29. 11:15

Összesen 360 liter fáradt olajat öntöttek a Kapost tápláló patakba

A kaposvári Nyár utcából érkezett bejelentés a rendőrséghez késő délelőtt, mert az egyik ingatlantulajdonos a kertje végénél folyó patakban erős elszíneződést és szúró olajszagot észlelt.

Kovács Gábor László

Az egyenruhásokat a nyomok folyásiránnyal szemben, a Jedlik Ányos utcáig vezették, ahol egy lakóház udvarán két férfi telekrendezésre hivatkozva öntött ki közel 360 liter fáradt olajat. A két dolgozó emésztőgödörnek vélte a telek végi lefolyót, ami a valóságban a Kapost is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot. A rendőrök elfogták az 50 és 52 éves nagydobszai férfit, és előállították a kaposvári rendőrkapitányságra.

 A nyomozók mindkettőjüket hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, az eljárásban szakértők bevonásával vizsgálják majd a környezet károsításának mértékét is. Az olaj terjedését a bejelentő leleményes, házi torlaszának köszönhetően a tűzoltóknak sikerült megállítaniuk, mielőtt a Kapos folyóba érhetett volna. Még aznap megtörtént a szennyezett víz eltávolítása. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában