Mentés

2024.06.12. 13:59

Zátonyra futott a lánybúcsú a Balatonon

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai egy hajóról tizenegy embert mentettek ki a tóból.

Kovács Gábor László

Fotó: Illusztráció!

Egy katamarán borult fel a Káptalan fürdő előtti vízterületen, árbóca az iszapba fúródott, a vízijárművön tartózkodó két férfi a vízirendőrök segítségére szorult. Az esti órákban pedig egy lánybúcsús társaság hajója futott homokpadra a Siófoki előtti vízterületen. Ezt a társaságot is a vízirendőröknek kellett kimenekíteniük a bajból. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárás nagyban kihat mindenki szervezetére, de főleg az idősebbekére. A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet. 

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni a vitorláshajók kivételével.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában