Kaposvár

2024.07.10. 10:10

A betegsége miatt lett drogterjesztő

A Kaposvári Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy drogkereskedő és két vásárlója ellen, mert a terjesztő hónapokon keresztül terítette a drogot Kaposváron.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

2022-ben a betegsége miatt legális jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy a megélhetését kábítószer-kereskedelemből fogja biztosítani. A harmincas éveiben járó férfi 2022 novemberétől 2023 májusáig ismeretlen forrásból beszerzett kannabisz őrleményt értékesített ötezer forintos grammonkénti áron. A pakkokat először az albérletében, majd a saját lakásában mérte és csomagolta. Vevői között voltak olyanok is, akiket két éven belül ítélt el a bíróság kábítószer birtoklása miatt, így ők a többi vásárlóval ellentétben a büntetőeljárás felfüggesztésével járó elterelésen már nem vehettek részt, hanem esetükben vádemelés történt. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a kereskedő ellen börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 640 ezer forint összegre vagyonelkobzásra tett indítványt.

cannabis, kannabisz
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában