Razzia az M7-esen

2017.07.26. 09:05

Boo lecsapott – kiszagolta a csempészcigit a bolgár kamionban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal somogyi pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjében egy bolgár furgont ellenőriztek. Boo, a frissen képzett szolgálati kutya segítségével közel 2000 doboz adózatlan cigarettát találtak.

Harsányi Miklós

Poszovácz Gabriella, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal somogyi igazgatóságának sajtóreferense szerdán közölte: a pénzügyőrök a megyei rendőrökkel közösen az M7-es autópálya sóstói pihenőjénél tartottak ellenőrzéseket. Az akciót az első bevetésen résztvevő Boo, a NAV kábítószer- cigarettakereső kutyája is segítette.

– A NAV munkatársai egy bolgár furgont is megállítottak, ami hat utasával Spanyolország felé tartott – folytatta. – A raktár átvizsgálásakor Boo ugatással és kaparással jelezte a gyanús csomagokat, melyek mintegy 2000 doboz adózatlan Marlboro, Dunhill cigarettát rejtettek. A cigarettát a gépjárművezető és az utasok közül ketten magukénak vallották, de azok eredetét nem tudták igazolni.

A pénzügyőrök a több mint kétmillió forint értékű füstölnivalót a helyszínen lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában