bántalmazás

2019.04.12. 10:23

Életveszélyesen bántalmaztak egy csecsemőt Ötvöskónyiban

Ötvöskónyiban egy öt hónapos csecsemőt bántalmaztak az elmúlt héten. A gyermek súlyos fejsérülést szenvedett, és öt helyen tört szilánkosra a keze. Azt, hogy valami nincs rendben a gyerekkel, a családsegítők vették észre.

Atádhír.hu

A védőnő észrevette, hogy véraláfutás van a gyermek szeme alatt, és lóg a válla. A családsegítő jelzése után mentővel szállították a nagyatádi kórház sürgősségi osztályára az anyát és a sérült gyermeket, akinél alultápláltságot is megállapítottak az orvosok. Az ötvöskónyi anyának három nagyobb gyermeke van, és a mostani élettársától tavaly novemberben született a legkisebb, akit bántalmaztak a családban. Az apa felelősségét vizsgálják.

Köves Lilla, a családsegítő az Atádhírnek beszámolt az esetről.

– Egy zöld folt éktelenkedett a kisbaba szeme alatt, bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkértem az anyát, vetkőztesse le a picit. Akkor láttam, hogy lóg a jobb válla, minden mozdításra fájdalmasan sír – mesélte a családsegítő. – Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból – folytatta a szakember.

Amennyiben később érkezett volna a segítség, vagy nem cselekszik azonnal a védőnő tragédia is történhetett volna.

– A kórházból később azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ha akkor nem került volna orvoshoz a kisbaba, valószínűleg nem érte volna meg a következő 24 órát – mondta Ivókné Pintér Melinda, a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ vezetője az Atádhírnek. – Az 5 hónapos csecsemőnek homloklebeny sérülése volt, a jobb felkarcsontja szilánkosra tört, és megállapították, hogy nagyfokú alultápláltságban szenved.

A szociális munkatárs egyébként még az eset napján feljelentést tett a Nagyatádi Rendőrkapitányságon. A Nagyatádi Rendőrkapitányság április 5-én büntetőeljárást indított egy 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés, kisgyermek veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában