vádemelés

2018.04.26. 09:46

Két éven át éltek kábítószer-kereskedelemből

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolja azt a két személyt, akik 2016 óta két éven át az illegális anyag eladásából igyekeztek megélni.

Sonline

A két vádlott, akik alkalmanként maguk is fogyasztották a kábítószert, Baranyában vásárolták a kannabiszt, amit az elsőrendű vádlott a lakásában csomagolt pakettekbe. A vádlott két-háromezer forintért árultja grammját az egyébként valójában 0,6-0,7 gramm mennyiségű kábítószert tartalmazó paketteket az ismeretségi körében. Ebben a másodrendű vádlott is részt vett, ő a kábítószert elvitte a vevőkhöz, az árát pedig átadta az elsőrendű vádlottnak.

A vádlottak legalább húsz személynek adtak el rendszeresen kábítószert, ebből 659 ezer forint hasznot húztak.

Az ügyészség a büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló és előzetes letartóztatásban lévő első rendű vádlottal, valamint a társával szemben is végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, továbbá az elsőrendű vádlottal szemben az 1 év 2 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, és a vagyonelkobzást 659 ezer forint erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában