Időközi

2017.07.17. 15:25

Elsöprő többséggel választották meg Csökli Orsolyát

A település korábbi polgármestere, Molnárné Kubik Zsuzsanna egészségi okok miatt lemondott áprilisban, így időközi választást tartottak Hácson. Szatmári Ibolya, Lengyeltóti jegyzője lapunknak elmondta: a 322 választásra jogosult polgárból 116-an szavaztak, mely 36 százalékos részvételi arányt jelent. Két rontott voksot találtak. Így a 114 érvényes szavazatból ötöt kapott Szép Erzsébet, a Magyar Munkáspárt jelöltje, 109-en pedig a független jelöltként induló Csökli Orsolyára voksoltak, aki így megnyerte a polgármesterválasztást.

Gyeszát Zsolt

A független jelöltként indult Csökli Orsolya nyerte az időközi választást Hácson az érvényes szavazatok 94 százalékával. Az újonnan megválasztott polgármester lapunknak elmondta: nagyon hálás a falu bizalmáért és támogatásáért. Eddig alpolgármesterként dolgozott a település korábbi vezetője, Molnárné Kubik Zsuzsanna mellett, s szeretné folytatni azt a munkát, melyet elődjével közösen elkezdtek. Igen fontos a falu életében a Start-közmunkaprogram, aminek minden lehetőségét szeretnék megragadni, hogy munkát biztosíthassanak az embereknek. A mezőgazdasági programban zöldségtermesztéssel foglalkoznak, s a falu településképét is gondozzák a munkások. Ám a programnak van egy fejlesztő tevékenysége is, melynek keretein belül asztalosüzem dolgozik a településen. Ennek révén szépül a környezet, ahogy a térkőgyártással is, hiszen járdák és parkolók építését tervezik. De folyamatban van több pályázatuk is. Közel ötvenmillió forintot nyert a hácsi önkormányzat egy közösségi tér építésére. Ezzel is színesebbé válnak majd a lakosság mindennapjai, melynek további fejlesztésén dolgozik a falu új vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában