Kaposvár

2017.10.13. 21:19

Prima-díj: példaképeket állítanak a társadalom elé

Átadták az idei megyei Prima-díjakat. A Szivárvány Kultúrpalotában rendezett gálán koreográfus, iparművész, orvos és kulturális egyesület nyerte el a rangos kitüntetést.

Koszorus Rita

Az idei évben a díjat és az egymillió forintos jutalmat Németh Ildikó, a Kaposvári Területi Vérellátó főorvosa, Turi Endre, a Somogy Táncegyüttes koreográfusa, néptáncpedagógus és Gosztonyi Zoltán fafaragómester, népi iparművész kapta. A közönségdíjat az Ametiszt Tánccsport Egyesületnek ítélték oda. Ők az ezüst égre törő íjász szobrocskán túl 250 ezer forintos jutalmat kaptak.

Szita Károly köszöntötte a gálán résztvevő Demján Sándort, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökét és Vizi E. Szilveszter akadémikust. – Ha végignézek a jelölteken, akkor jövök rá, milyen gazdag ez a megye és ez a város – mondta Kaposvár polgármestere. – Hálás köszönetem minden somogyi és kaposvári ember nevében, hogy megörvendeztettek bennünket a munkásságukkal, s büszkék lehetünk önökre.

Gelencsér Attila Kaposvár országgyűlési képviselője köszöntőjében a díj rangját méltatta. – A Prima-díj küldetése az, hogy példaképeket állítson a társadalom elé, akiknek a teljesítménye, tartása követendő lehet mindenki számára – mondta.

Daxner Gábor, a VOSZ somogy megyei elnöke megköszönte a díjazottak munkáját. – Ez egy visszaigazolás, hogy nem volt hiába a küzdelem, az erőfeszítés, a sok lemondás, mert íme, a közvélemény értékelte a törekvéseket – mondta a megyei elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában