Segítség

2017.10.03. 18:35

Szakmai klub alakult a kamaránál a munkavállalókért

Humán erőforrás szakmai klub alakult kedden a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál. Azért jöttek össze a legnagyobb somogyi, kaposvári cégek személyügyi-és munkaügyi vezetői és menedzserei, hogy fórumot teremtsenek annak, miként tudják megszerezni és megtartani a munkaerőt. Ami egyre nagyobb kincs manapság.

K.G.

– Jelenleg nincs kiből választani: megfordult a helyzet, és már nem a munkáltató dönt, hogy mennyiért alkalmaz valakit, hanem a munkavállaló dönti el, hogy mennyiért hajlandó munkába állni – mondta az alakuló ülés előtt Sebestyén Mónika, a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. HR-vezetője. – Az ma már kevés, ha egy cég csak hirdetésben keres munkaerőt. A munkáltatói márkaépítés egyre fontosabb a munkaerőpiacon. Ez már nem a marketingesek feladata, hanem a HR-eseké. A mi cégünknél is toborzófilmet készítettünk, igyekszünk jelen lenni a sajtóban, reklámokban.

A SKIK egyik legfontosabb feladata, hogy információkkal lássa el a vállalkozásokat, ám rájöttek, hogy ezt a leghatékonyabban a szakmai klubokban folyó munkával tudják átadni. Most a legaktuálisabb területen, a munkaerőpiaci helyzeten akarnak segíteni közös ötletekkel, fellépéssel.

– A humán erőforrás szakmai klubnak van egy sajátossága: előfordulhat, hogy itt egymás konkurenciái lesznek a cégek, mégis összességében közösen keressük a megoldást – mondta Varga József, a SKIK elnöke. – A munkaerőhiánynak az is az oka, hogy a somogyi gazdaság nem a legerősebb, és azok a fiatalok mennek el, akikben van spiritusz. Alapvető problémánk, hogy nem voltak vállalkozások, akik a megyébe települtek volna az elmúlt időszakban. Sok lépést tettünk, hogy több legyen a szakember, de ez még kevés. A helyi gazdaság erősödésére minél több forrást kéne fordítani. Ha jönne egy életerős vállalkozás, mit mondunk neki, kivel tudja a munkahelyeket betölteni, ha mi is nap mint nap kínlódunk a munkaerőhiánnyal?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában