majd ha fagy

2017.11.15. 07:00

Elő a kabátokkal! Nulla fokkal támad az ősz

Az ilyenkor megszokottnál pár fokkal hidegebb lesz, de fagy még a hajnali órákban sem várható, sőt délutánra akár a nap is kisüthet.

Sonline

– Szerdán a hajnali pára várhatóan feloszlik – írja előrejelzésében az eumet.hu. – A változóan felhős időben néha akár a nap is előbújhat. Az évszakos átlagnál pár fokkal hidegebb lesz a délután. A szél jelentősen mérséklődik, gyenge északi irányú légmozgás várható. Éjjel ismét sok lesz a felhő, párásodik a levegő, de fagytól nem kell tartani.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szerda reggel 0 fok
  • szerda délután +6 fok
  • csütörtök reggel +4 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

  • Csütörtökön, pénteken gyenge légmozgás mellett zömében borongós vagy szürke, ködfelhős időre van kilátás. Jelentős csapadék nem valószínű, de itt-ott szitálás előfordulhat. Ebben az országrészben időszakos, erősen szűrt napsütésnek pénteken van némi esélye.
  • Szombaton előreláthatólag egy hidegfront érkezik. Borús időben elszórtan előfordulnak esők is, miközben feltámad az északnyugati szél.
  • Vasárnap az erős és hideg északi szél előreláthatólag kisöpri a felhőzetet, és hideg, de túlnyomórészt napos idő alakul ki.
  • Hétfőn ismét felhősödésre, gyenge délies légmozgás mellett fokozódó párásságra van kilátás, de csapadék nem valószínű.
  • Orvosmeteorológia

    Szerdán nem érkezik front térségünkbe, a korábban átvonult hidegfrontnak és a lehűlésnek köszönhetően azonban tartósan fennállhatnak az arra érzékenyek panaszai. Leginkább a reggeli órákban kopásos jellegű ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, de akár egész nap fennállhatnak. Jellemző lehet még a vérnyomás-ingadozás, emellett tovább nő a megfázásveszély is. Ügyeljünk immunrendszerünk megfelelő erősítésére, növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk citrusféléket, csipkebogyót a hideg időszakban! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szerdán a kora reggeli, hajnali órákban néhol északon még lehetnek élénk széllökések, melyek kis mértékben ronthatják a menetstabilitást, a folytatásban azonban mindenhol mérséklődik a légmozgás. Reggel az ország északi részén pára-, ködfoltok ronthatják a látási viszonyokat, estétől délen, délnyugaton találkozhatunk kisebb csapadéktól csúszós útszakaszokkal. A déli tájakat leszámítva sok lesz napközben a napsütés, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk! (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában