elsimerés

2017.11.01. 11:05

Kaposvár logója a világ legjobbjai közé került

A német Gestalten könyvkiadó beválogatta a világ legjobbjai közé Kaposvár logóját.

K. G.

Váratlan helyről érkezett elismerés Kaposvár új logójának: a német Gestalten könyvkiadó beválogatta a világon elkészült legjobb logók közé, és előkelő helyen szerepeltette a kiadványában. A kiadót az egyik legrangosabbnak tartják a vizuális kommunikáció témakörében. Kétévente jelentkezik új kötettel, amelyben összegyűjtik a 1500 legjobb újszerű tipográfiai megoldást.

– Sokáig dolgoztam Kaposvár logóján – vallotta be az elismerés kapcsán alkotója, Kiss Miklós budapesti képzőművész és dizájner. – Sok esztétikus elképzelésem volt, de még több információt akartam sűríteni a logóban. Végül láttam egy fényképet felülnézetből a Kossuth térről és az épületeiről, és ez adta az inspirációt. Szerintem ikonikus logót sikerült alkotni, mert benne van Kaposvár.

A nemzetközi sikerről tartott sajtótájékoztatón Pintér Rómeó polgármesteri megbízott hangsúlyozta: meg kellett találniuk azt a jelképet, amely egy várost tud megjeleníteni. Kovács Kristóf, az önkormányzat városmárka-referense hozzátette: a logót szélesebb körben akarják alkalmazni. Feltűnik majd a városházán kívül is, hogy minél többet találkozzanak vele a lakosok, a turisták és a befektetők, hogy tudjanak azonosulni vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában