illusztris lista

2017.11.21. 14:00

A legszerethetőbb munkahelyek közé került a kaposvári Vadvirág

Két somogyi cég, illetve szervezet viselheti egy éven keresztül a Szerethető Munkahely címet. A Lellei Konyakmeggy és a kaposvári Vadvirág Alapítvány is bekerült a 100 legszerethetőbb magyar munkahely illusztris társaságába.

Koszorus Rita [email protected]

A gyakorlatokkal fejlődik a gyermekek koncentrációs készsége, és a sok mozgás serkenti az idegrendszeri érésüket, tartják a pedagógusok.

A Dreamjobs állásportál versenyére 250 főnél kevesebb munkatársat foglalkoztató cégek nevezhettek, ám voltak kritériumok, amelyeknek meg kellett felelni. – A vállalható vállalkozás fogalmába kellett beleférnünk – mondta Völgyi Rita, a Vadvirág Alapítvány ügyvezetője. – Felelősségteljes pénzügyi struktúrával kellett rendelkeznünk, átláthatónak kellett lennünk. Be kellett mutatni az irodánkat, a partnereinket és az értékeket, amelyek mentén dolgozunk.

A munkatársaknak is ki kellett tölteni egy tesztet a munkahelyükről, s el kellett küldeniük a döntéshozóknak. S persze az is számított, hogy mit tesz a munkahely a dolgozói érdekében. – Amit kifelé képviselünk, azt befelé is sugározzuk – fogalmazott a civil szervezet ügyvezetője. – A legfontosabb értékeink az emberi méltóság és a segítségnyújtás, a gyerekekkel ezt szem előtt tartva foglalkozunk és a munkatársainkhoz is így viszonyulunk.

Fontos azonban tudni, hogy a Vadvirág Alapítvány civil szervezetként nyerte el a megtisztelő címet. Amely már önmagában is szép teljesítmény, tekintve, hogy 400 vállalkozás pályázott. – Munkatársaink nagy része megváltozott munkaképességű – tette hozzá Völgyi Rita. – Külön büszkeség, hogy úgy tudjuk működtetni a civil szervezetünket, hogy a háttérmunka nagy részét megváltozott munkaképességű munkatársak adják.

Az alapítványnál ügyelnek arra, hogy mindenki olyan munkát végezzen, amely a képességeinek leginkább megfelelő. – Szeretnénk, ha ők is jók éreznék magukat a munkahelyükön – fogalmazott a szervezet ügyvezetője. – Ügyelünk arra, hogy a megfelelő embert tegyük a megfelelő helyre. Tehát előfordul, hogy felveszünk valakit például adminisztrátornak, de kiderül, hogy nagyon jól bánik a gyerekekkel, akkor át tudjuk helyezni egy segítői munkakörbe.

Sokan részmunkaidőben vagy távmunkában dolgoznak a szervezetnél, amelyik a munkavállalók számára kedvezőbb. De a munkaidőkre és a fizikai igényekre is odafigyelnek a Vadvirág Alapítványnál. A civil szervezetnél huszonhatan dolgoznak, 70 százalékuk megváltozott munkaképességű, s rajtuk kívül még tizenöt óraadó munkatárs tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában