összefogás

2017.12.11. 15:19

Elhatárolódnak a Lungo Dromtól és Farkas Flóriántól

Mintegy 250 somogyi roma vezető, egyesületek, kisebbségi önkormányzatok elöljárói vették részt a kaposfői összejövetelen.

K. G.

A somogyi roma vezetők egy része gyűlt össze Kaposfőn, ahol a harmadik kongresszusát tartotta egy újonnan alakult szervezet, a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete. Bogdán Sándor, az egyesület elnökhelyettese közölte, mintegy 250 somogyi roma vezető, egyesületek, kisebbségi önkormányzatok elöljárói jelentek meg az összejövetelen. Célkitűzésük, hogy összefogják a cigányság azon vezetőit, akik újat, igazi felzárkóztatást szeretnének, és elhatárolódnak a Lungo Dromtól és Farkas Flóriántól.

Hangsúlyozták azonban, hogy nem a kormány ellen, hanem a kormány mellett kívánnak dolgozni. A kaposfői gyűlés vendége volt Kathy Horváth Lajos hegedűművész. Az egyesület első kongresszusát Kecskeméten, a másodikat Baranyában, a harmadikat Somogyban tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában