Helyi közélet

2017.12.13. 18:02

A jószívűség mindennapi hőseit keresik

A díjakat és elismerések másodszor osztják majd ki, a szervezők célja az, hogy a jó történetek terjesztésén keresztül belelássunk a rászorulók mindennapjaiba.

Sz. T.

Újra keresik azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, a díjat alapító Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány döntése értelmében tavaly Somos László, kaposfői plébános áldozatos munkáját ismerték el életműdíjjal.

Ahogy korábban, most is a joszolgalatdij.hu weboldalon várják a jelöléseket az alapítvány kuratóriumnak tagjai. Mint írják: nem kell nagy dolgokra gondolni, tavaly még arra is volt példa, hogy egy mozgáskorlátozott kislány a saját mamáját jelölte, annyira lenyűgözte, ahogy a szabadidejében gyengén látóknak segít. A díjakat és elismerések másodszor osztják majd ki, a szervezők célja az, hogy a jó történetek terjesztésén keresztül belelássunk a rászorulók mindennapjaiba.

A szervezők pozitív példaként említik, milyen ragadós lehet a jó példa. Tavaly ugyanis az egyik díjazott egy buszsofőr volt, aki a szabadidejében mozgáskorlátozottakat szokott szállítani, s biztosak benne, hogy amikor a díj kapcsán híre ment jótékony időtöltésének, a történet többeket inspirált.

– A Jószolgálat-díj szépsége épp ez: az önkéntes szociális munkát senki sem díj vagy elismerés reményében végzi, a díj viszont mégis egy nagyon erős, a társadalmat érzékenyítő visszajelzés, ami rávilágít, hogy kis erőfeszítéssel is sokkal jobban tudjuk érezni magunkat, ha a szívünkre hallgatunk – fogalmazzák meg a honlapon, ahová a jelöléseket várják.

Az idei évad nagykövetei Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő és Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában