Tarany

2017.12.19. 12:52

Két új kutat fúrnak, 220 millió forintot költenek az ivóvízre

Egy sikeres pályázat révén hamarosan megoldódhat a községben az ivóvíz gondja. Több mint 200 millió forintos beruházás vette kezdetét az új ivóvízminőség program keretében. Két új kutat fúrnak.

K.G.

– A napokban elkészült az első kút, a második kút fúrásának pedig már nekiálltak a szakemberek – mondta Töreki István polgármester. A kútfúrómester szerint reményt keltő a víz minősége, a vízbázis jónak ígérkezik. A második kút fúrását is szeretnénk még az idén befejezni, s 2018. tavaszán, ha az időjárás engedi, elkészül a gépház, illetve beépítik a víztisztító technológiai berendezést is. Taranyban régóta küszködnek az ivóvíz kifogásolható minőségével, rengeteg problémát és bosszúságot okozott ez a lakosságnak. Most a több éve fennálló problémát sikerülhet rendezni. Reményeik szerint a jövőben jó minőségű vizet fogyaszthatnak Tarany lakói.

A helyiek nagyon várják már, hogy első osztályú, szinte palackozott minőségű víz folyjon a háztartások csapjain. A polgármester hozzátette: az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forint pályázati pénz érkezett a községbe, melynek a 70 százalékát két pályázaton nyerték. Ebből elkészült a szennyvíz, valamint 2018. végére befejeződik az ivóvíz minőségi program is. 500 millió forint volt a szennyvízberuházás, 220 millió forint pedig az ivóvízminőség javítására fordított forrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában