hűséges

2017.12.13. 14:00

Kétszázezredik vendégét köszöntötte az igali fürdő

Szerdán reggel a kétszázezredik vendégét köszöntötte ebben az évben az Igali Gyógyfürdő, ahol 35 éve nem volt ekkora látogatószám egy esztendő alatt.

Szűcs Tibor

Virággal, oklevéllel, fürdős ajándékcsomaggal és egy tizennégy napos bérlettel köszöntötte a kilencven éves Tillinger Józsefnét Pozsár Mónika, az Igali Gyógyfürdő vezetője abból az alkalomból, hogy Margit néni volt a fürdő 200 ezredik vendége ebben az évben. Margit néni elmondta, ha teheti, hetente kétszer látogat el Siófokról az igali fürdőbe és élvezi a fürdő szolgáltatásait. Tillinger Józsefné hűséges fürdőlátogató, hiszen negyven éve jár ide vissza rendszeresen. Véleménye szerint az igali víz gyógyító ereje nélkül a 88 éves korában elszenvedett combnyaktörése sem gyógyult volna meg, s biztos benne, ma nem tudna bot nélkül közlekedni, ha a balesete után felhagy a fürdőlátogatással.

Az ünnepélyes és örömteli köszöntés kapcsán az Igali Gyógyfürdő az is közölte, utoljára az 1980-as évek elején volt arra példa, hogy több, mint 200 ezer vendéget fogadjanak egy évben. Hosszú évtizedek csökkenő, illetve stagnáló látogatószámra vonatkozó statisztikái után a 2015-ös év volt a vízválasztó a fürdő vezetésének tapasztalatai szerint, azóta dinamikus látogatószám emelkedés tapasztalható. Míg 2014-ben 142 ezer főt fogadott a fürdő, mára újra elmondható, hogy több, mint 200 ezer vendég látogat el Igalba. A gyógyfürdő az idén ünnepli fennállásának 55. évfordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában