Fejlődés

2017.12.08. 20:00

Mérföldkőhöz ért a Németh István Program

Elkészültek a Németh István Program első beruházásai: megújult a Raktár utca, illetve a Videoton Ipari Park környéke. A fejlesztésre közel 600 millió forintot fordítottak, a pénteki átadási ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte: hamarosan valamennyi iparterületünk megújul.

Harsányi Miklós

– Mérföldkőhöz érkeztünk: a 171 milliárd forintos Németh István Program első befejezett beruházásait ünnepeljük – mondta Szita Károly polgármester a pénteki Raktár utcai rendezvényen. – Két éve egy olyan, mindannyiunk számára előnyös megállapodást kötöttünk a kormánnyal, amely lehetővé tette azt, hogy belevágjunk az évszázad legnagyobb beruházási programjába, a Németh István Programba. A célunk nem más, minthogy a program végén a kaposváriak jobban élhessenek.

A Raktár utca és környékére közel 400 millió forintot fordított a város, míg a Videoton Ipari Parkra – Izzó utca és térsége – mintegy 200 millió forintot. A polgármester az építkezések hozadékára utalva rámutatott: legyen szó gazdaság-, illetve infrastruktúra fejlesztésről, kultúráról, sportról vagy egészségügyről, a beruházások a fejlődést szolgálják. A Raktár utcában indították útjára az iparterületek felújítását, s rövidesen valamennyi megújul. A fejlesztés mellett azért döntött az önkormányzat, mivel sok vállalkozó kérte a területek korszerűsítését. Volt, ahol nem volt megfelelő a csapadékvíz-elvezetés, máshol a közvilágítás, az utak állapota állapota jelentett problémát.

– A cégek versenyképességének növelése érdekében jelentős infrastruktúra fejlesztéseket hajtunk végre – hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Azt gondolom, hogy ezzel hozzá tehetünk valamit ahhoz a munkához, amiért csak köszönettel tartozunk, amit a kaposvári vállalkozások ezen a területen nyújtanak. S nem csupán azzal, hogy munkát adnak a kaposváriaknak és a környékbelieknek. Azzal, is, hogy úgy dolgoznak, hogy a befizetett adóforintjaikból gazdagítják a kaposváriak közösségét.

Szita Károly az épülő 67-es négysávos gyorsforgalmi út kapcsán rámutatott: lényeges, hogy a megnyíló új lehetőségekkel élni tudjunk. Nagy ütemben zajlik az út építése, s ha elkészül, új időszámítás kezdődik Somogy és Kaposvár életében.

– Egy infrastrukturális beruházás mellett fontos az is, hogy milyen környezet fogadja a befektetőket, s mennyire fogja meg őket a város,s milyen a hangulata – emelte ki a polgármester. – A Németh István Program az iparterületek fejlesztését is nagy mértékben szolgálja.

A Raktár utcai ünnepségen emléklapokat adtak át azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a felújított iparterületeken működnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában