Botrány

2017.12.07. 17:30

Tiltott szerelem: tizenéves fiúval szexelt a tanárnő

Tizenéves iskolás fiúval folytatott szexuális viszonyt egy 30 év feletti kadarkúti tanárnő, ebben az ügyben nyomoz a rendőrség. Miközben a pedagógus és a kamaszfiú intim helyzetben együtt voltak, egy másik fiú mobiltelefonjával felvételt készített a történtekről.

A történet közszájon forog a somogyi kisvárosban. – Rengeteget hallottam róla, mindenki erről beszél – mondta Andrea, egy fiatalasszony, akit a település központjában állítottunk meg. – Nem gondoltam volna a tanárnőről, nem ilyennek ismertük. A nagyobbik és a kisebbik fiamat is tanította, de szerintem már nem dolgozik az iskolában, mert a kisebbik fiam azt mondta, hogy helyettesítő tanárt kaptak. Emberileg egyáltalán nem tudom megérteni a tanárnőt, bár azt hallottam, hogy nem volt könnyű élete, többször volt házas, megözvegyült.

Még egy idős úr is értesült az esetről. – Hallani ezt is, azt is, de én nem foglalkozom ezzel – sietett tovább azt utcán Gelencsér István. – Azt mondják, hogy összeszűrte a levet az egyik fiúval az iskolában. Meghalt a férje, sajnáltuk emiatt. A tanárnő Kadarkúton lakik, egy hete még láttam, de azt hiszem, hogy már nem dolgozik az iskolában.

Két fiú lézengett az iskola közelében, elmondták, mindketten ott tanulnak, s sokat hallottak a történetről, amelyet a nevük említése nélkül megosztottak velünk.

– Március óta tartott ez a viszony (az akkor általános iskolában tanító, a középiskolában óraadó – a szerk.) tanárnő és a 15 éves fiú között – mondták egyöntetűen. – A tanárnő egyedül élt, valahogy összejöttek. Egy házban készítette azt a bizonyos felvételt az együttlétükről a fiú barátja. Nem tudjuk, hogy került oda az a másik barát, közösen bulizhattak-e. A felvételt nem láttuk, állítólag lefoglalta a rendőrség. A tanárnő már nem tanít bennünket, nekünk azt mondták, hogy felmondott, de szerintünk eltávolították. A fiú viszont továbbra is oda jár az iskolába. Nem látszik rajta semmi, tanul velünk. Nem értjük, hogyan fajult idáig ez a helyzet.

Az iskola közlében egy ház mögött cigiztek más diákok, egy fiú és egy lány. Rögtön rávágták, ők is tudják, hogyan zajlott „az a sztori„, a részletekről azonban nem szeretnének beszélni. Ahogyan az iskola sem. Felhívtuk az általános iskola igazgatóját, hogy a történtekről kérdezzük, és arról, hogy ott dolgozik-e még a tanárnő, de a bemutatkozásunk után rögtön bontotta a vonalat. Kerestük a tanárnőt is, de nem találtuk otthon.

Megkerestük a rendőrséget, megkérdeztük, hogy történt-e más szexuális cselekmény is 14-16 éves fiúkkal. Valóban lefoglalt-e a rendőrség bizonyítékokat, képfelvételeket, és milyen jogcímen intézkedtek? Kérdéseinkre rövid választ küldött a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Bakó Zsuzsanna sajtóreferens azt felelte, hogy az említett ügyben a Kaposvári Rendőrkapitányság valóban folytat eljárást, azonban a többi kérdésre a nyomozás érdekeire tekintettel nem áll módjukban válaszolni.

Horváth László:

Én Kadarkúton jártam iskolába, 1985-ben ballagtam, de a mi időnkben ilyesmi nem történt, ez nem volt divat. Az a véleményem, hogy azt a tanárt, akiről bebizonyosodik, hogy ilyet tesz, minimum el kell bocsátani. Nekem három unokám van, nem szeretném, ha ilyesmit tanulnának az iskolában.

Nyerges Katalin:

Engem felháborítanak a hasonló történetek, mert elfogadhatatlan, hogy így viselkedjen egy tanár. Neki a gyerekek erkölcseire vigyáznia kellene, nem olyat tenni, amivel megrontja őket. Nekem öt gyermekem van, kiskorúak. Nem is tudom mit tennék, ha egy ilyen ügybe keverednének.

Megyeri Andrea:

Én nem tudok napirendre térni a történtek felett, és ezzel így vannak a településen sokan, ezért beszédtéma mindenütt ez az eset. A hasonló ügyekről azt tartom, hogy egy pedagógus nem viselkedhet így. Nem azért bízzuk rá a gyermekeinket, hogy ezt tegye. Egy tanárnak több esze kellene, hogy legyen ennél.

Fotó: Muzslay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában