Helyi közélet

2017.12.14. 18:55

Újabb négy munkahelyen került központba az egészség

Évértékelő rendezvényt tartott csütörtökön a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szervezete. A megyei és járási egészségfórumok évértékelőjén elismerték azoknak a szervezeteknek a munkáját, amelyek eleget tettek az egészséges munkahely kialakításáról szóló pályázat követelményeinek.

Turbéki Bernadett

A Somogy Megyei Egészségfórum 2013 óta munkálkodik a megye lakossága egészségi állapotának javításán. Nyolc munkacsoport dolgozik a legkülönbözőbb területeken, tevékenységüket és eredményeiket mutatta be a rendezvényen Fadgyas Erzsébet megyei tiszti főorvos. Az egészséges életmódot és a megelőzés jelentőségét hangsúlyozva a kezdetektől a kezdeményezés mellé állt a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetése is: időszerűnek tartják a munkahelyeken folyó egészségfejlesztő törekvéseket.

Az Egészséges munkahely cím korábbi pozitív fogadtatása bebizonyította a munkahelyek nyitottságát arra, hogy tegyenek a munkavállalóik egészségéért. Egyre többen ismerték fel, hogy az egészséges munkaerő értéknek számít.

 – Ennek érdekében egyre több munkahelyen végeztek infrastrukturális korszerűsítést, hogy egészségesebb körülményeket biztosítsanak alkalmazottaiknak – mondta Neszményi Zsolt kormánymegbízott a díjátadón.

Somogy megyében az „Egészséges Munkahely” címet az idén a Claesseus Group Agrár Kft. & Claessens Kft., a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a Ferrokov Vas és Fémipari Kft., valamint a Nagyatádi Kórház nyerte el. Ezek a munkáltatók megtették a tőlük telhetőt a munkahelyi egészségfejlesztés területén: szűrővizsgálatokat szerveztek, készségfejlesztő tréninget tartottak, sportrendezvényt támogattak, vagy éppen részt vettek rajta, néhol pszichés gondozást is bevetettek, valamint élményterápiás programokat tartottak, vagy éppen Boldogság Klubot szerveztek.

– Somogyban mindig történik valami az Egészség Fórum segítségével – mondta Szabó Enikő, az Országos Közegészségügyi Intézet főigazgató helyettese. – Ezúttal munkát is hoztam a megyei szűréskoordinátoroknak, ugyanis húsz szűrőbusz járja majd az országot és nem kis feladat lesz szolgáltatásaikat a lakossághoz eljuttatni – mondta.

A Megyei Egészség Fórum vendégei között az együttműködő szervezetek képviselői is helyet és szót kaptak, hogy együttműködésük sikereit megoszthassák a hallgatósággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában