megyei időjárás

2018.01.27. 07:00

Csak néha bújik elő a fátyolfelhők közül a Nap

Csak néha bújik elő a fátyolfelhők közül a Nap. Megtorpan az enyhülés, kissé csökken a nappali felmelegedés.

Sonline

– Szombaton várhatóan északira fordul, de gyenge lesz a légáramlás – tájékoztatott az eumet.hu. – Változó vastagságú, fátyolfelhőzet borítja az eget. Olykor átszűrődhet a napsütés, de felhősebb időszakok, területek is lehetnek. Csapadéktól nem kell tartani. Megtorpan az enyhülés, kissé csökken a nappali felmelegedés. Éjjel tovább csökken a felhőzet, csillagfényes, párásodó időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szombat reggel +3 fok
  • szombat délután +6 fok
  • vasárnap reggel +2 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Vasárnap változóan fátyolfelhős, szűrt napsütéses időt követően, este erősebb felhősödés ígérkezik észak felől. Újból melegedés kezdődik. Hétfőn gyenge, nyugati légmozgásra és ismét csökkenő felhőzetre, sok napsütésre, szokatlanul enyhe időre van kilátás.

    Kedden, mérsékelt északias légmozgás, erősen változó felhőzet és némi napsütés mellett szórványosan előfordulhat zápor is a nap folyamán. Szerdára gyengülő, délire forduló légmozgás, változóan napos-felhős idő most a legvalószínűbb estig. Éjjel egy kiterjedtebb csapadékmező érkezése körvonalazódik.  Csütörtökön borús, szeles időben esőkre, majd este esetleg havas esőkre van kilátás.

    Orvosmeteorológia

    Szombaton nem várható fronthatás, azonban a nyirkos, ködös dunántúli és északi tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, melyek a tartósan ködös, szürke területeken napközben is fennállhatnak, illetve a fényszegény időben fáradékonyság, rossz közérzet is jelentkezhet. Az ország déli, délkeleti felén szűrt napfényes időre van kilátás, ami jó hatással lesz az ott élők hangulatára, közérzetére. A szélvédett tájakon a szállópor-koncentráció emelkedésével kell számolni, ajánlott elkerülni a forgalmasabb közlekedési csomópontokat. Itt az influenzajárvány, ezért különösen a hideg, helyenként nyirkos reggeli időben öltözzünk melegen, az időjárásnak megfelelően! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szombaton is csapadékmentes idő várható, ezért napközben a legtöbb helyen száraz utakra kell készülni. Hajnalban, reggel elsősorban a Dunántúlon és északon okozhat köd, pára korlátozott látási viszonyokat, és a Dunántúl északi felén helyenként napközben is rosszak maradnak a látási viszonyok. A ködös tájakon néhol szitálás, reggel ónos szitálás okozhat csúszós, síkos útszakaszokat. Hosszabb napos időszakokra az ország déli-délkeleti felén számíthatunk, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában