Ágyő, zabálás!

2018.01.05. 09:00

Égjen a zsír! Az ünnepek után telt ház van a konditermekben

Ahogy elfogy a szilveszteri sültmalac, az emberek többsége az edzőcipője és táskája után nyúl és kényszeresen rohan a konditerembe. Az új év első napjaiban ellepték a edzőtermeket a mozogni vágyók Kaposváron. De a lendület csak ritkán tart ki egész évben.

Koszorus Rita

Az új esztendő elején eluralkodik rajtunk a bűntudat az ünnepi lakomákon elfogyasztott ételmennyiség miatt. Az igazán fanatikusok, már karácsonykor azon törik fejüket, hány kilométer futással tűnik el a töltött káposzta vagy a bejgli pocak. S ilyenkor szentül meg vannak győződve, hogy némi kampányszerű edzés varázsütésre visszaadja karácsony előtti alakunkat.

Kiábrándító, de ez csak az elképzelés. Persze akad gyors megoldás, de az eredményért mindig meg kell küzdeni. – Az infrabicikli edzéssel gyorsan, látványos eredmény érhető el – mondta Szentgróti Zoltán, a Geoway Infrabicikli és Szolárium Szalon tulajdonosa – Ötvözi az infraszauna és a kardió edzés jótékony hatásait. A vendégeinknek fontos szempont, hogy az edzések félórásak.

Sokan munka után jönnek tekerni, egész nap egymásnak adják a kilincset a mozogni és izzadni vágyók a kaposvári Geoway-nél. – Még hónap eleje van, de lassan érkeznek a vendégek – tette hozzá Szentgróti Zoltán. – Aki kipróbálja, az általában visszajár hozzánk. Az infrabicikli ugyanis jó hatással van a narancsbőrre, visszértágulatra, krónikus náthára, alvászavarokra is.

Az év elején a kaposvári Cutler Gymben is nagy a forgalom. – Már január másodikától érkeztek a vendégek – mondta Dunai Szilvia személyi edző. – Sokan jönnek és új bérletet váltanak, mert megfogadták az új évben egészségesen élnek majd. De én inkább az életmódváltást javaslom.

A kaposvári fitnesz teremben már tavaly szeptemberben is indult Életmód Klub, Dunai Szilvia ennek csoportvezetője. Mindenkit arra buzdít, hogy jelentkezzen. – Itt szakmai segítséget kapnak a fogyni vágyók – mondta a tréner. – Személyi edző felügyeletével mozoghatnak, és a program során megtanulják az egészséges étkezést. Az a cél, hogy az Életmód Klub elvégzése után olyan tudást kapjanak, amely alapján egészségesebben élhetnek a hétköznapokon is.

Dunai Szilvia hozzátette: akik végigcsinálják a programot, azok később rendszeres bérletes vendégekké válnak. A tréner azoknak is javasolja a teljes életmódváltást szakmai segítséggel, akik korábban nem jártak edzőterembe. Hiszen a különböző eszközök és gépek használatával is meg lehet ismerkedni. Így a szezonális szenvedélyt egész évesre növelhetjük, az úszógumit pedig minimálisra.

Nem elég edzeni

Az egészséges életmód felé vezető út nem csupán edzésekkel van kikövezve, hiszen az étkezés is roppant fontos a tartós eredmény érdekében. Vannak, akik januárban megfogadják, hogy a hat szelet mézes-krémest 10 kilométer futással ledolgozzák, ám ez nem ilyen egyszerű. Számos kutatás rámutatott, azok, akik elkezdenek mozogni, de étkezési szokásaikon nem változtatnak csak néhány kilót tudnak ledobni. Ezért fontos a tökéletes egyensúlyt az étkezés és mozgás között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában