idójárás

2018.01.14. 07:00

Hideg, borús idő lesz, még egy kis hóra is számíthatunk

Hideg, borús idő lesz, még egy kis hóra is számíthatunk – éjszaka jelentősen csökken a felhőzet, és fagyni fog.

Sonline

- Fagyos időre készülhetünk vasárnap hajnalban Somogyban – tájékoztatott az eumet.hu. – Napközben még többnyire erősen felhős, illetve borult marad az ég, és előfordulhat hószállingózás, illetve gyenge havas eső. Napközben is hideg idő várható. Éjszaka jelentősen csökken a felhőzet, és fagyni fog.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • vasárnap reggel -1 fok
  • vasárnap délután +1 fok
  • hétfőn reggel -3 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Hétfőn napos és ködös, ködfelhős területek egyaránt előfordulhatnak, de túlnyomórészt a napsütés lesz túlsúlyban. A maximum hőmérséklet csak fagypont közelébe emelkedik. Kedden napközben déli áramlással nedvesebb légtömeg érkezése valószínű. A fagyos reggelt követően növekvő felhőzetre, majd jelentéktelen esőre, havas esőre, kisebb havazásra, hószállingózásra készülhetünk. Éjjel jelentősebb csapadék ígérkezik.

    Szerdán is borongós időre van kilátás, előreláthatólag délután záporesővel, hózáporral. Hidegfront érkezik, helyenként akár az ég is megdörrenhet. Csütörtökön és pénteken is térben és időben továbbra is erősen változékony időre van kilátás. Mérsékelt, olykor erősebb légmozgás mellett időről-időre erősen megnövekszik a felhőzet és eső, valamint havas eső, havazás egyaránt előfordulhat, de átmeneti naposabb időszakok is lehetnek a nap folyamán.

    Orvosmeteorológia

    Vasárnap nem lesz front térségünkben, viszont a kissé szelesebb tájakon az érzékenyek körében ingerlékenység, feszültségérzet jelentkezhet. A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A naposabb északi, északkeleti tájakon élők hangulata, közérzete javulni fog, érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban. Ugyanakkor nagy lesz a megfázás veszélye, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk megerősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket! (Forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Vasárnap elsősorban nyugaton, északnyugaton okozhat még havazás vizes, csúszós, helyenként latyakos, hókásás utakat, máshol már csak jelentéktelen hószállingózás alakulhat ki a nap első felében. A Dunántúlon előfordulhatnak élénk keleties széllökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb északi, északkeleti tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, a télies útviszonyokat figyelembe véve. (Forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában