Helyi közélet

2018.01.27. 18:27

Nagy érdeklődés övezte az első kocsonyavásárt a Nagypiacon

Hagyományos, tojásos, csirke- és pulykamelles, de még zöldséges kocsonya is volt szombaton délelőtt a kaposvári Nagypiacon, ahol sokan érdeklődtek a piaci árusok és pecsenyések által készített jellegzetes téli étel iránt.

Gyeszát Zsolt

Bár sokan megkóstolták a különlegesebb rezgő ételeket is, a hagyományos ízvilág volt a legkelendőbb. – Nagyon szeretem a kocsonyát, elsősorban a hagyományos, füstölt húsból készült ételt keresem – mondta el kérdésünkre Nagy Lajos.

Ám aki úgy gondolta, hogy ő maga készíti el otthonában az ételt, az a húsosoknál számos kedvezménnyel vásárolhatott kocsonyába való alapanyagot szombaton – tudtuk meg Vargáné Bíró Évától, a piac ügyvezetőjétől.

Korpics Tibor hentes, húsboltos szerint jelentős volt a kereslet a kocsonyába való húsok iránt. Jó elgondolásnak tartja a kocsonyavásárt, ő maga is részt vett a téli finomságok készítésben. Mint mondta, különböző kiöntő formákat is felhasználtak az ételekhez.

Vargáné Bíró Éva hozzátette: első alkalommal rendezték meg a kocsonyavásárt, s úgy gondolták, ha sikeres lesz, jövőre egy nagyobb programot szerveznek majd. Márpedig az érdeklődés és az igény jelentős volt, másfél órán belül elfogyott a nagy tételben készített étel. – Ekkora érdeklődésre nem számítottunk, aminek egyrészt nagyon örülünk, másrészt pedig elnézést is kérünk azoktól, akik 10 órakor szerettek volna kocsonyát enni és már nem volt rá lehetőségük – tette hozzá az ügyvezető. Februárban a kolbászfesztivállal kiegészítve disznótor lesz a Nagypiacon, melyen a számos finomság mellett újfent kocsonyával is készülnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában