Helyi közélet

2018.01.31. 14:53

Nyolcszáz fiatalt látnak el a megújult rendelőben

Átadták Balatonszabadi megújult gyermekorvosi rendelőjét, ahol a település mintegy 800 gyermekét és fiatalját látják el.

K.T.

A felújítás az épület teljes energetikai korszerűsítése mellett a berendezést is érintette. Utóbbit az önkormányzat saját költségvetéséből oldotta meg annak érdekében, hogy az épület elavult felszerelését is lecserélhessék. A rendelő korszerűsítése száz százalékban hazai forrásból valósult meg.

A település mintegy 29 millió forinttámogatást nyert a felújításra, az összköltséghez Balatonszabadi másfél millió forint önerővel járult hozzá. A rendelő épülete a gyermekorvos mellett a védőnői szolgálatnak is helyet ad, így mostantól a kismamák és az egészen kicsi gyerekek is komfortosabb körülmények között részesülnek ellátásban – mondta Király Kálmán polgármester.

Witzmann Mihály, a térség parlamenti képviselője elmondta: a korszerűsítés újabb nagy előrelépés a környék egészségügyi ellátásának fejlesztésében. Kiemelte: az elmúlt években egy tucat orvosi rendelő újult meg több mint 500 millió forintból. A járóbeteg-ellátó központok korszerűsítése mellett új mentőállomásokkal is gazdagabb lett a térség. Az igali állomás már elkészült, a tabi mentőállomás rekonstrukciója hamarosan elindul és újabb orvosi rendelők felújítására is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában