fotók és videó

2018.01.16. 18:30

Rókával néztek farkasszemet a napközi otthon lakói

A kaposvári Gyöngyfa Napközi Otthon lakóinak teljesült a karácsonyi kívánsága, miszerint ellátogathattak az Erdők Háza Látogatóközpontba, ahol közelebb kerülhettek a természethez.

Böcz Zoltán

A napközi otthon lakóit a karácsonyfa alatt igazi meglepetés várta. Ragyogó szemmel vették tudomásul, hogy hamarosan közelről is megismerhetik egyik kedvenc állatukat, a rókát. Az intézményhez tartozó Kaposvári Fogyatékos Fiatalok Teljes Életéért Alapítvány ugyanis felkereste a Sefagot, akik örömmel támogatták a belépőkkel a fiatalok kikapcsolódását.

A harminc fős csoport izgatottan kezdte meg az ismeretterjesztő körutat. Első ízben megtekinthették melyek a somogyi erdőkben leggyakrabban előforduló rovarok, majd megpróbálták kitalálni hány éves volt az a fa, melynek évgyűrűit vizsgálgatták.

– Mindenben aktívan részt vettek, sok okos választ is adtak és tanultak újat is – mondta Dobos Ildikó az Erdők Háza Látogatóközpont vezetője.

A különböző élményszobákban aztán megismerkedhettek tapintás alapján is a különböző gombafajokkal, vagy éppen agancsot is a kezükbe vehettek a látogatók.

– Az egyik szobában a madarak hangját ismerhettük meg, az olyan volt mintha tényleg erdőben lettünk volna, sok madár hangját felismerném már a szabadban – mondta Boti Ágnes a napközi otthon egyik lakója.

Mint megtudtuk a csoport tagjai nagyon szeretnek kirándulni, imádják a természetet, így ez a lehetőség felért egy tényleges túrával, amelyen ráadásul még új ismeretekre is szert tehettek.

– Nagyon várták már ezt a napot. Minden évben többször is megyünk kirándulni, nagyon szívesen látogatnak ilyen helyekre, hiszen a természet önmagában is gyógyító hatású – árulta el Sándor Ildikó, a Gyöngyfa Napközi Otthon nappali ellátásvezetője.

A túra zárásaként vetélkedőn és kézműves foglalkozáson vehettek részt a látogatók. Az otthon lakó egy saját kezűleg, stílszerűen gyöngyökből készített fával köszönték meg a látogatás lehetőségét csoportvezetőiknek.

Az Erdők Háza Látogatóközpontban az őszi nyitás óta 2500 fiatal ingyenesen vehette igénybe a foglalkoztatót, ahol kreatívműhely és tematikus programok segítik az óvodás csoportok és kisiskolások fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában