Megvalósuló álmok

2018.01.29. 18:13

Tizenhárom milliárd forintnyi támogatás érkezik Somogyba

Tizenhárom milliárd forintnyi támogatás érkezik a Somogy 1 választókerületbe az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból. 54 kedvezményezett közül a legnagyobb arányban a Kaposvári Egyetem jut támogatáshoz, amely összesen 8 milliárd forintot költhet el.

Koszorus Rita [email protected]

Infrastrukturális fejlesztésekre és eszköz beszerzésekre is lehetősége lesz a Kaposvári Egyetemnek az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) elnyert 8 milliárd forintos támogatásból. – Olyan eszközöket vásárolunk, amelyek a távoktatás során használhatóak – magyarázta prof. dr. Tossenberger János, a Kaposvári Egyetem kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettese a Megyeháza Értéktermében tartott sajtótájékoztatón. – Ma már bizonyos képzések vonatkozásában a hallgatóknak nem kell közvetlenül megjelenni a campuson, hanem távoktatás formájában tudjuk ezt megoldani.

Nagy az érdeklődés külföldről is, ez azt jelenti, hogy szükség van a modern infrastruktúrára. Így tudunk nagy valószínűséggel idegen nyelvű kurzusokat tartani bizonyos szakmai közösségek részére.

A Napkerék Egyesület összesen 210 millió forintnyi forrást kapott különböző programok megvalósítására, amelyek mindegyik a hátrányos helyzetű családok és közösségek segítését szolgálják. – A három évig tartó Védőháló Programban gyermekes szülők kapnak segítséget szakemberektől a neveléshez – mondta Bogdán Imre, az egyesület elnöke, a sajtótájékoztatón. – Az évek óta sikeresen működő Tanoda Programra 18,7 millió forintos támogatást nyertünk. Negyvenhét gyermekkel foglalkozunk naponta, hogy az általános és középiskolás diákoknak meg legyen a lehetősége szakmát szerezni, vagy felsőfokú oktatásba kerülni.

A Somogy Megyei Önkormányzat 75 millió forintos támogatást nyert, amelyet felzárkóztatás-politikai együttműködések támogatására fordítanak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal közösen. – Három munkatárs fog azon dolgozni, hogy a megye valamennyi településén felmérjék a szolgáltatási helyzetet – mondta Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. – Tizenkét közösségi együttműködést segítő rendezvényt is tartunk.

Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte: a programok azt szolgálják, hogy a somogyi emberek élete minőségileg javuljon. – Elképesztő mértékű támogatás érkezett a választókörzetbe – mondta a politikus. – Ez a program az embereknek akar segíteni, mentális, intellektuális és közösségi területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában