végeredmény

2018.02.12. 10:19

Az R67-es gyorsutat várják legjobban a somogyiak

Korábbi szavazásunkból kiderült, hogy a függőben lévő beruházások közül, az R67-es gyorsforgalmi út elkészültét várják legjobban olvasóink.

Sonline

Az autósoknak kedvező projekt mellett az olvasók 70 százaléka tette le voksát. A másik legjobban várt beruházás a Csiky Gergely Színház felújítása. Ezt követően szoros versenyben a Kaposvár Aréna és az épülő új uszoda bizonyult a legjobban várt fejlesztés.

A 2017-es esztendő végén az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött a 67-es számú Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő gyorsút építése. A 130 milliárd forintos fejlesztés a magyar állam és az Európai Unió támogatásával valósulhat meg. Az eseményen akkor Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár beszédében kiemelte: történelmi jelentőségű ez a fejlesztés. – Az elmúlt időszak egyik legnagyobb beruházásnak alapkövét tettük le – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. – Hiszen Kaposvárt és Somogy megyét az M7-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út fejlesztésének értéke 130 milliárd forint.

2021-ig Kaposvártól egészen Látrányig kétszer két sávos úton lehet majd autózni a Balaton irányába. A fejlesztés első ütemében Somogybabod és Kaposfüred között 33,2 kilométer hosszon dolgoznak majd a munkagépek. Ebből 20 kilométernyi út épül új nyomvonalon, amely elkerüli majd a 67-es út által érintett településeket.11,2 kilométeren megerősítik az utat, s kétszer kétsávosra is bővül.

Somogybabod és Mernyeszentmiklós között további 11 km hosszú burkolt összekötő út épül és Mernyeszentmiklós, valamint Somogyaszaló között egy burkolt szervizutat is kialakítanak a mezőgazdasági gépek és a lassú járművek számára. Ide még terveztek három turbó körforgalom, három külön szintű csomópontot és három külön szintű átvezetés.

A második szakasz részeként kibővítik két sávval a kaposfüredi elkerülő utat, ez várhatóan 2021-re készülhet el. S ugyanerre az esztendőre tervezik a harmadik szakasz befejezését is, amely a Látrány elkerülő gyorsút kétszer kétsávosra bővítését tartalmazza.

2022-ben már elvileg akár fél óra alatt is el lehet érni az autópályát és a Balatont, hiszen a négysávos úton 110 kilométeres sebességgel közlekedhetünk majd. A közlekedés gyorsabb és biztonságosabb lesz. Mivel a fejlesztésnek köszönhetően a lakott területek elkerüli majd a forgalom jelentős része, csökken a zaj és porterhelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában