fiú vagy lány?

2018.02.18. 10:35

Babák, akik már a születésük előtt mozisztárokká válhatnak

Az anyukák, apukák természetesen már az első pillanattól fogva kíváncsiak arra, hogyan fog kinézni születendő gyermekük, s milyen nemű lesz. Ez a kíváncsiság hajtja a leendő szülőket, hogy minél pontosabb képet kapjanak a magzatról. Ezt szó szerint meg is adja a babamozi.

Koszorus Rita

Ágnes második gyermekével várandós fiatal anyuka, mindkét terhessége során fontos volt számára, hogy készíttessen négydimenziós felvételt. – Kíváncsi voltam arra, hasonlít-e majd a nagy testvérére – mondta a fiatalasszony. – Meg persze aggódtam is, hogy minden rendben van-e vele, megfelelően fejlődik, és természetesen az is érdekelt, hogy hugi vagy öcsi lesz. De ez csak akkor lesz biztos, ha majd megszületik. Mindenesetre a 4D ultrahang nagyszerű lehetőség, örülök, hogy volt rá lehetőségem.

Andrea és férje azért választották a négydimenziós ultrahang készítését, hogy az egész család részese legyen a pillanatnak. – A férjem szülei tőlünk messze élnek, és egy kötelező ultrahangon sem tudtak ott lenni. Ezért, amikor a fővárosban jártunk, egyeztettünk egy időpontot 4D ultrahangra, és ők is meg tudták nézni a növekvő pocaklakót.

Szandra lánya már iskolás, de szívesen emlékszik vissza arra a pillanatra, amikor a 4D ultrahangon keresztül megpillantotta kislánya arcát. – Fontos, hogy lássam, minden rendben van odabent – mondta. – Természetesen arra is kíváncsiak voltunk a férjemmel, hogy fiút vagy lányt várunk. Utólag belegondolva, rendkívüli lehetőség, hogy már ilyen pici korban meg lehet nézni a születendő gyermeket. Így személyesebb az élmény, mert persze érzi az ember, hogy mozog a baba, de így valósággá válik a gyermekvárás, hogy látni is lehet a gesztusait.

A somogyi megyeszékhelyen már a Ruvörmed Kft. Szántó utcai rendelőjében is van lehetőség babamozizni, vagyis 4D ultrahangot készíttetni. – Heti 10-12 kismamánk van a babamozira – mondta Vörhendi Péter, a cég ügyvezetője. – Szerencsére nagy igény van a szolgáltatásra, a hétköznapokon is be tudnak jelentkezni 4D ultrahangra, de az igények szerint akár szombaton is.

A négydimenziós ultrahang elkészítése mindössze 25 percet vesz igénybe, s a kismama egy nagy képernyőn a felvételek elkészítése közben megnézheti a méhében fejlődő magzatát. – Ahogy forog a baba rá lehet közelíteni, lehet teljesen látni az arcát – mondta Vörhendi Péter. – Ebből adunk a kismamának hat darab fényképet és kap hozzá egy pendrive-ot is, amelyen megnézheti otthon a felvételeket.

A babamozi egy fantasztikus élmény a várandós és egész családja számára. Ez egy ártalmatlan és kellemetlenségektől mentes ultrahangvizsgálat, mely során betekintést nyerhető a pocaklakó életébe. A négydimenziós technikának köszönhetően a felvétel térben mutatja meg a babát, mozgása is kitűnően látható, a vizsgálat során nagyképernyős televízión láthatják mindezt.

A vizsgálat a 16. és 32. terhességi hét között végezhető el, s a magzat korától függően más-más részletek emelhetőek ki. A 20. hét előtt még a teljes magzat ráfér a képernyőre, s a nemét is meg lehet határozni már. Láthatóvá válik az arca, vagy éppen a lábacskája teljes részletességgel. Megfigyelhető, ahogyan ásít, csuklik, integet, és az egyik legcsodálatosabb, amikor mosolyog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában