videó!

2018.02.22. 18:10

Diákújságírók látogattak a Somogyi Hírlaphoz

„Kiből lehet újságíró? Hogyan készül a napilap? Mennyire megterhelő a szerkesztő munkája?”- ezekre a kérdésekre is választ kaptak a szerkesztőségünkbe látogató dombóvári diákok.

Koszorus Rita

A Belvárosi Általános Iskola tanulói rendhagyó helyszínen tartották meg újságíró, újságszerkesztő szakkörüket, a Somogyi Hírlap szerkesztőségében.

A fiatalok saját újságot készítenek, amelyben iskolájuk eseményeiről számolnak be diáktársaiknak. A Triász című lapot már 18 éve hívták életre, jelenleg kizárólag nyomtatott formában jelennek meg a gyerekek cikkei, tudtuk meg Erdősné Fedeles Zita tanárnőtől.

A szerkesztőségünkbe tett látogatáson a diákok nem csak betekintést nyertek az online és a print szerkesztőség munkájába, de hasznos tanácsokkal is gazdagodtak a lapszerkesztésről, újságírásról. A fiatalok először Lengyel János főszerkesztőnek tehették fel kérdéseiket, majd megnézték, hogyan dolgoznak az újságírók. S azt is, hogyan lesz egy hírből a következő lapszámban megjelenő cikk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában