emlékfal

2018.02.28. 13:21

Névadójukat ünnepelték a berzencei iskolások

Az idei év kétszeresen is kötődik Kavulák János személyéhez: 200 éve született és húsz éve, hogy a berzencei iskola felvette a településen 60 évig szolgált plébános nevét.

Gamos A.

A közösség örömteli ünnepében osztoztak a meghívott vendégek, többek közt az intézmény volt pedagógusai, diákjai és Piroska nővér, az Isteni Szeretet Leányai Kongregációjának tartományfőnöknője.

Marics József, helybeli plébános celebrálta ünnepi szentmisével kezdődött a jubileumi rendezvény, majd a névadó szobránál koszorúzással, énekléssel, míg a művelődési házban kulturális műsorral folytatódtak a programok. A megjelenteket Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Dergez György alpolgármester és Fazekas Ede Máté, tanügy-igazgatási referens köszöntötte.

Ezután az iskola történetéből elevenített fel szép emlékeket Novográdeczné Balogh Anna, igazgató. Elhangzott: a tavalyi rajzversenyen Kollár Ildikó tanár javaslatára arra kérték a gyerekeket, álmodják

meg az iskola kabaláját. Végül az ötödikes Kozma Kinga tervezte, nyertes mókusfigurát készítették el.

A műsorban a szavalóverseny helyezettjei, az énekkar és a furulya szakkör tagjai léptek fel, a végén jelenet következett Kavulák János életéből. Közben az iskola egykori diákjai mutatkoztak be, akikkel a

maiak később az osztálytermekben beszélgethettek is. Eljött Huszics György, az Öntödei Múzeum nyugalmazott múzeumpedagógusa, Gulyás István, korábbi válogatott kézilabdázó-mesteredző, Szakály Béla programozó-független tanácsadó, dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője, Kakrik Anna divattervező-dekoratőr.

A válogatott kézilabdázó, többszörös BL-győztes Kovacsics Anikó videoüzenetet küldött az ifjúságnak. Az egykori diákoknak színes üveglapokból állították a „Tanítványok emlékfalát”, és nem csak itt tisztelegtek a tanulók és a felnőttek, hanem a Kavulák-dombormű valamint az öt éve avatott „Tanítók Fája” előtt is. A nap zárásaként a nagykanizsai SWANS balett tánciskola berzencei növendékei mutatták be tudásukat a tornateremben. A rendezvény résztvevői az iskola logójával ellátott kendőt kaptak emlékül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában