alapkő

2018.02.13. 18:08

Épül az új csomópont – biztonságosabb lesz a balatoni közlekedés

Új csomópont épül az M7-710-es számú főút csatlakozásánál. A beruházás alapkövét kedden helyezték el.

Góz Lilla

Az M7-es autópálya ezen szakaszán a nyári csúcsidőszakokban jelentősen feltorlódik a forgalom, mivel a Balaton északi partjára utazók itt jönnek le az autópályáról és mennek rá a 71. számú főútra. A fejlesztésnek köszönhetően a forgalom a nagy kapacitású 710. számú főútra tud közvetlenül felhajtani és a torlódás várhatóan kisebb lesz.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán azt hangsúlyozta: várhatóan kevesebb baleset lesz az új csomópontnak köszönhetően és gyorsabb lesz a közlekedés Budapest és a Balaton északi partja között, ami turisztikai szempontból is jelentős a térség számára.

Takács Szabolcs, Veszprém megye kormánymegbízottja elmondta: a Veszprém Megyei Kormányhivatal 2015 óta foglalkozik ennek a projektnek az előkészítésével, a beruházásnak köszönhetően új és jobb minőségű út jön létre, ami gyorsabb és biztonságosabb közlekedési lehetőséget teremt.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója pedig azt közölte: a több mint hétmilliárd forintos beruházás 2019 őszére fejeződhet be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában