KÉSZ

2018.03.07. 18:25

Kettőszáz előadás a keresztény értékekért

Ne szorítsa ki a tudomány a hitet, hiszen nincsenek ellentmondásban, mert együtt gazdagítják az embert.

K.G.

A kereszténység előtt álló legnagyobb kihívásokról tartott előadást Rosta István tudománytörténész a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kaposvári csoportjának meghívására a püspöki székház nagytermében szerdán.

Csillag Gusztáv, a KÉSZ kaposvári vezetője elmondta: tavaly ünnepelték a 25 éves fennállásukat. Ez idő alatt 200 rendezvényt tartottak a keresztény értékek népszerűsítésének jegyében azzal a céllal, hogy az utca emberét is megszólítsák.

Előadásában Rosta István a tudománytörténetből vett példákkal illusztrálta, hogy számára melyek a kereszténység előtt álló modern kihívások. Ezek között említette, hogy a mai változó világban egyre nagyobb szerepet játszó tudomány ne szorítsa ki a hitet, hiszen nincsenek ellentmondásban, mert együtt gazdagítják az embert.

Az afrikai orvosmissziós munkát méltatva a professzor hangsúlyozta: a segítséget jobb odavinni a válság sújtotta övezetekbe, nehogy a rászorulók Európába induljanak, mert a szülőföldjét senkinek sem öröm elhagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában