irány a döntő!

2018.03.27. 19:45

Mátyás királyról is mesélnek, Bécsig jutnak az előadók

Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete vers- és mesemondó versenyt hirdetett a Mátyás király-emlékév alkalmából, melynek döntője áprilisban lesz Bécsben.

L. S.

A gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő somogyi általános iskolások és fiatalok közül negyvenöten jelentkeztek a nagyszakácsi művelődési házban rendezett, hagyományos Tűzmadár vers- és mesemondó verseny e témában kiírt elődöntőjére.

Az alsó tagozatosok szabadon választott verssel vagy mesével érkeztek a Nagyszakácsi Gyermekotthon és Általános Iskola szervezésében megtartott rendezvényre, a felsősök, illetve a fiatal felnőtt korosztály tagjai – a kiírásnak megfelelően – Mátyás királyhoz kapcsolódó művet adtak elő.

A gyermek-, illetve lakásotthonokban, valamint nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek, fiatalok többsége komolyan vette a felkészülést, s némelyikük kiemelkedő előadóművészi kvalitással rendelkezik. A Monostori Szilveszter marcali könyvtárigazgató vezette zsűri három korosztály hét vers- és mesemondóját juttatta tovább a bécsi döntőbe.

Legkiválóbb versmondónak Farkas Barnabás és Németh Roland bizonyult, míg a legmagávalragadóbb mesemondó Kovács Ivó Milán, Orsós Katalin, Bozsoki Csilla és Bozsoki Tünde, valamint Dörömböző Krisztina lett. Számos második és harmadik helyezés és különdíj talált gazdára, s minden résztvevő oklevelet és édességet vett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában