Barcs

2018.03.19. 17:30

Nagy siker a Pletyka – nemzetközi fesztiválon a gimisek kisfilmje

Újabb sikert értek el a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium diákjai a Pletyka című rövidfilmmel.

Gy. Zs.

Boós Gergő, 11.e osztályos tanuló operatőri munkájának köszönhetően a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjei közé válogatták be az alkotást – tudtuk meg Csokor Rékától, a barcsi iskola igazgatójától. Csaknem négyszáz film érkezett a világ valamennyi tájáról az operatőri munkát középpontba állító filmfesztiválra. A szakmai zsűri döntése alapján a beérkező körülbelül 200 órás anyagból 24 órányi filmet válogattak be a versenybe, melyet májusban rendeznek meg.

Csokor Réka igazgató elmondta: a zsűriben olyan filmes szakemberek foglalnak helyet, mint Enyedi Ildikó rendező, Szabó Gábor és James Chressanthis amerikai operatőr.

A filmet a barcsi iskolában működő Széchényi Filmklub tagjai alkották, a rendezői feladatokat Molnár Gábor történelem, mozgókép és médiaismeret tanár, a klub vezetője végezte. Emellett az intézmény számos diákja szereplőként tűnt fel a filmben. Az alkotás már korábban is bizonyított, tavaly év végén ötvenhárom csapatból értek el harmadik helyezést az Antenna Hungária által indított videós csapatversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában