Szakmák éjszakája

2018.04.13. 12:10

Bonbon készítés, üzemlátogatás: mindent megismerhetünk a szakmák éjjelén

Gasztropuccs, JátéKincstár, bevezetés a 3D-s tervezőprogram használatába és kürtöskalács-készítés: a Kaposvári Szakképzési Centrum 11 középiskolájában rendezik meg pénteken a Szakmák Éjszakáját. Kaposvár, Kadarkút, Barcs és Nagyatádon kívül Tabon is színes programok özöne várja az érdeklődőket.

Harsányi Miklós

A szervezők érdeklődők ezreire számítanak ma este a népszerű rendezvénysorozaton. Csiba Ágota, a KSZC főigazgatója csütörtökön azt mondta: interaktív programok várják a látogatókat, akik az üzemlátogatástól kezdve az építészeti bemutatón át a kézművesbonbon-készítésig seregnyi lehetőség közül válogathatnak.

Wellnessbüfé, avagy szemléletváltozás a táplálkozás terén: egy program a kaposvári Sziget-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola kínálatából, ahol videón keresztül a műtők világába is bepillantást kapnak a vendégek, s a babaápolásról is szó lesz. Hajtogass egy kisautót! – szól a tabi Rudnay Gyula szakképző iskola meghívója, ahol a gépész szakmán kívül rendőrségi kutyás bemutató is lesz. Különleges tavaszi primőrsaláták elkészítésével kápráztatják el a vendégeket a kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában, ezen kívül fagyikelyhet készítenek a diákok, s a látogatók ízelítőt kapnak a mediterrán konyha remekeiből is.

Ma modell, holnap valóság: a kaposvári Lamping József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola ezúttal is látványos bemutatók sokaságával készült a Szakmák Éjszakájára, s feltétlenül érdemes felkeresni a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziumot is, ahol többek közt legórobot-bemutató, interaktív játékos foglalkozás és JátéKincstár egészíti ki a látványos programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában