emlékezés

2018.04.09. 16:28

Értékteremtés: diákjaival ünnepel a Klebelsberg kollégium

Tizenöt éves a Klebelsberg Középiskolai Kollégium: a jubileum alkalmából hétfőn ünnepséget rendeztek az ország egyik legmodernebb intézményében, mely 2003-ban nyitotta meg kapuit, s az elmúlt másfél évtizedben több mint 4000 fiatal második otthona volt. A rendezvényen részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere is.

Harsányi Miklós

Foci, röplabda és kosárlabda pálya, uszoda, mászófal és kerékpározási lehetőség: bőséges sportolási lehetőséget kínál a Klebelsberg Középiskolai Kollégium, ahol a kezdetektől fogva stratégiai kérdésnek tartják a tehetséggondozást. Jelenleg közel 400 diák él az intézményben, ahová a somogyi fiatalokon kívül számos diák a közeli megyékből érkezett. Szita Károly, Kaposvár polgármester méltatta az intézményben zajló szakmai munkát. S felidézte: annak idején az volt az első kérdés, hogy csupán szálláshelyet akar építeni a város vagy annál többet? A polgármester rámutatott: sikerült valóra váltani a szakmai terveket, s a kollégium megépítése után az új városrész is fejlődésnek indult. Szita Károly a jubileum kapcsán egy emlékplakettet adományozott az intézménynek.

Vers, zene, ének és néptánc: a kollégista fiúk és lányok tudásuk legjavát mutatták be az az ünnepségen, ahol Kéki Zoltán kaposvári nyugalmazott címzetes főjegyző valamint Kalózné Pápa Ágnes, a kaposvári tankerület kabinetfőnöke is köszöntötte az ünnepelteket.

– Itt minden a gyerekekről szól – hangsúlyozta Giber Vilmos, a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium igazgatója. Rámutatott: egy intézmény életében a falak önmagukban nem jelentenek túl sokat, az értékteremtéshez, a fejlődéshez a nevelő-testület odaadó, példás és kitartó tevékenysége szükséges. A kollégium a fiatalok második otthona, ahol nemcsak az oktatásra, a nevelésre, hanem a szakmai innovációra és a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt helyeztek az elmúlt időszakban, s a jövőben is ebben a szellemben akarják folytatni a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában